Какво установи проверката на скоро ремонтираната Централна гара в София?

Какво установи проверката на скоро ремонтираната Централна гара в София?
БГНЕС
A A+ A++ A

На изцяло обновената Централна жп гара в София има течове, хигиената и поддръжката са лоши. Това констатира изненадващата проверка на служебния транспортен министър Христо Алексиев, придружаван от генералния директор на НКЖИ Красимир Папукчийкси, информира Нова телевизия.

По време на инспекцията бяха констатирани нередности свързани с хигиената и поддръжката на гарата. Алексиев нареди ежедневен контрол и мониторинг при почистването на най-голямата гара в страната. Той поиска и пълна информация за почистващата фирма, като беше категоричен, че ако ситуацията не се подобри ще бъдат наложени финансови санкции.

Освен лошата хигиена на Централна жп гара София бяха забелязани течове, които следва да бъдат отстранени от фирмата, извършила ремонта, в рамките на гаранционните срокове.

Служебният транспортен министър направи проверка и на жп гара Подуяне, в следствие на която разпореди спешен авариен ремонт на гарата поради лошото състояние. Той изиска обследване на течовете, осветлението и отоплението в нея.

Алексиев нареди създаване на спешни ремонтни бригади в структурата на НКЖИ за поддръжка на малки гари.

Изцяло обновената Централна жп гара беше открита на 26 април миналата година. Преди това тя е реконструирана веднъж - през 1974 година. Построена е през 19 век, като за времето си зданието е било най-голямото подобно съоръжение на Балканския полуостров.

Основният ремонт на гарата излезе 70 милиона лева. 

#проверка #Централна гара #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"