Машинно гласуване ще има и в чужбина

Машинно гласуване ще има и в чужбина
OFFNews
A A+ A++ A

Централната избирателна комисия е приела с решение, че във всички избирателни секции у нас и в чужбина ще се проведе машинно гласуване. Това съобщи говорителят на ЦИК Александър Андреев.

В началото на февруари Върховният административен съд реши, че  машинно гласуване трябва да има във всички изборни секции на предсрочния парламентарен вот. От ЦИК обещаха да се съобразят с решението на съда, но все още не е ясно дали машините ще се купуват или ще бъдат взети под наем, пише Нова телевизия.

"Трудно е да се направи еднозначна преценка кой вариант би бил по-евтин – наемането или закупуването на машините", ,коментира преди седмица говорителят на ЦИК Цветозар Томов. 

Правителството обеща да осигури необоходимите средства за машинното гласуване независимо кой вариант ще бъде избран. „Министерски съвет и съответно финансовото министерство са в готовност да осигурят необходимите ресурси въз основа на обществена поръчка и подписан договор за машинното гласуване”, съобщи преди седмица вицепремиерът Стефан Янев. 

 

#ЦИК #машинно гласуване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници