Фандъкова: Протестите на Орлов мост са незаконни

Фандъкова: Протестите на Орлов мост са незаконни
Фандъкова посочи, че все още никой не е търсил общината, за да се съгласува протестът. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Протестите "Окупирай Орлов мост" не са съгласувани с общината, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

„Всеки човек в България има право да протестира и да изразява своята гражданска позиция, но нека да не се забравя, че това не трябва да бъде за сметка на останалите граждани, за сметка на града," каза Фандъкова, цитирана от БГНЕС.

"Отново подчертавам, че протестите не са съгласувани така, както законът изисква с общината, за да може да се определи маршрут, да се определи място и да не се пречи на движението на останалите граждани, но най-вече да не се руши обществена собственост и частна такава," посочи Фандъкова.

Тя допълни, че всичко трябва да става по законноустановения начин. Все още никой не е търсил общината, за да се съгласува протестът.

"Искрено се надявам, че всички млади хора, които аз видях, няма да защитават закон с беззаконие и искрено се надявам, че ще направят така, че да защитават своята гражданска позиция по законен начин," отбеляза столичният кмет.

Фандъкова каза още, че разчитат на органите на реда и общината е в контакт със СДВР. Тя благодари на полицаите, които, според нея, се опитват "да въдворят ред, без да упражняват насилие".

"Това е труден баланс и аз затова им благодаря много искрено и се надявам да не се допусне нарушаване на този баланс," коментира Фандъкова.

#протести #Орлов мост #Йорданка Фандъкова #Фандъкова #кмет на София #Закона за горите #Закон за горите #промени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"