Държавата не разреши на врачанската болница да тегли кредит

Държавата не разреши на врачанската болница да тегли кредит
pixabay.com
A A+ A++ A

Държавата, която притежава над 70% от акциите на врачанската болница, не разреши на ръководството да тегли кредит за погасяване на дълговете в размер над 12 милиона. Това стана ясно след извънредно заседание на директорския борд, пише Нова телевизия.

Всички кметове на общини подкрепиха искането да бъде изтеглен заем в размер между 5 и 8 милиона лева, с които да се покрият поне част от задълженията на лечебното заведение.

Представителят на държавата Емилия Влахова обаче гласува "въздържал се" и отказа какъвто и да е коментар.

Директорът на болницата Орлин Цветков пък заяви, че проблемът е сериозен, тъй като съществува реален риск някой от кредиторите да обяви здравното заведение в несъстоятелност. Заради опасността ще се търси помощ от Министерството на здравеопазването.

"В устава на болницата има няколко варианта сега за кредит. Най-вероятно е някакаъв правен казус. Малко ме изненада държавата с „въздържал се“, коментира директорът на болницата Орлин Цветков.

"Не съм упълномощена да коментирам", казва Емилия Влахова.

"Най-вероятно ще трябва да се оправим или с по-малък заем, или да търсим помощ от министъра на здравеопазването", добави директорът на болницата.

#болница #Враца #кредит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »