Добрев: Аз съм на страната на туризма

Добрев: Аз съм на страната на туризма
По въпроса със забраната за тютюнопушенето на обществени места министърът коментира, че за летния сезон едва ли забраната ще създаде затруднения. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев се обяви в полза на всички промени, който са в полза на туризма и развитието на българските курорти.

„Аз съм на страната на туризма, да се дадат възможности да се развива туризмът. Законодателството, което се подготвя, дава точно такива възможности за развитите на туризма," каза пред „Дарик" министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

„Аз съм за всички промени, които ще дадат възможност нашите курорти да се развиват," добави Добрев. Той посочи, че в последните години зимният туризъм значително е достигнал летния.

"Това е много важно. Зимният туризъм е достигнал своя капацитет – световни, европейски купи, но трябва да се развиват съоръженията все пак," добави Добрев.

По въпроса със забраната за тютюнопушенето на обществени места министърът коментира, че за летния сезон едва ли забраната ще създаде затруднения.

„Най-остро забраната се чувства в нощните заведения и в казината," обясни Добрев.

Относно икономиката на България Добрев каза, че „все още живеем в трудни времена".

"През 2010 и 2011 г. имахме 30% ръст в износа. Тази година не се очертава да се достигнат тези нива. В първите месеци на годината имаме около 2% спад на износа," добави той.

#Делян Добрев #министър на икономиката #енергетиката и туризма #туризъм #промени #Закон за горите #икономика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"