Трима уволнени от АПИ заради трагедията в "Ечемишка"

Трима уволнени от АПИ заради трагедията в "Ечемишка"
Нова телевизия
A A+ A++ A

Премиерът Огнян Герджиков и регионалният министър Спас Попниколов обявиха персонални промени и уволнения в Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) след трагичния инцидент в тунела "Ечемишка" на магистрала „Хемус”, при който загина жена, информира Нова телевизия.

От длъжност са освободени председателят на Управителния съвет на АПИ Дончо Атанасов, изпълнителният директор на „Автомагистрали” ЕАД Парашкев Кръстев, както и директорът на дирекция „Поддържане на пътна инфраструктура” към АПИ Георги Златев.

Герджиков настоява още да бъдат освободени от длъжност директорът на областното пътно управление в София и началникът на "Пътна служба „Хемус”. Сам е подал оставка директорът на дирекция „Пътна инфраструктура”.

„Разпоредил съм на министър Попниколов пълен преглед на всички съоръжения по автомагистралите, тунели и мостове с оглед на безопасност. Що се отнася до магистрала „Хемус”, поемам личен ангажимент тя да бъде пусната в понеделник, 13 януари”, заяви Огнян Герджиков. 

Министър Спас Попниколов от своя страна предложи за председател на Управителния съвет на АПИ да бъде назначен Пирин Пенчев, а за изпълнителен директор на „Автомагистрали” ЕАД – Валентин Николов.

#уволнения #АПИ #тунел "Ечемишка"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници