Сменят ръководството на НДК

Сменят ръководството на НДК
БНР
A A+ A++ A

Служебният вицепремиер по подготовката на българското председателство на Съвета на Европейския съюз Деница Златева ще упражнява правата на държавата в капитала на НДК. Това реши Министерският съвет на днешното си редовно заседание, съобщи правителствената пресслужба, пише iNews.bg.

Досега принципал на държавното дружество беше вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев. Възлагането на тези функции на Златева е с цел тя да бъде улеснена в отговорностите ѝ по координацията на подготовката на българското председателство и с организирането на различни прояви в НДК, свързани със събитието.

България ще приеме елита на европейската политика от 1 януари 2018 г., като за 6 месеца едни от най-важните политически решения за бъдещето на Европейския съюз ще бъдат вземани в София. По-голямата част от над 220-те срещи, които са предвиждат за този период, се очаква да се състоят именно в НДК.

Още правителство на Бойко Борисов осигури 35 млн. лв. за мащабни ремонти на Националния дворец на културата. Една от обществените поръчки обаче беше спряна в края на януари от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) по жалба за променени условия в хода ѝ, припомня Дневник. 

#Томислав Дончев #Деница Златева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »