Освободиха изпълнителния директор на БДЖ

Освободиха изпълнителния директор на БДЖ
http://burgas.topnovini.bg
A A+ A++ A

Промениха състава на съвета на директорите на БДЖ. Това се случи с решение на министъра на транспорта Христо Алексиев, пише Нова телевизия.  

Освободен е досегашният изпълнителен директор на холдинга Владимир Владимиров и на негово място е назначен Георги Друмев. 

Друмев е специалист в областта на железницата и дългогодишен служител на системата. В различни периоди от своята кариера е бил управител на „БДЖ Товарни превози“ ЕООД.

Със заповед от поста генерален директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ е освободен Милчо Ламбрев, на негово място е назначен Красимир Папукчийски.

Кариерата на Красимир Папукчийски е изцяло свързана с железопътната инфраструктура. Той е заемал ръководни позиции в поделение „Управление движение на влаковете и гаровата дейност“. От 2012 г. е заместник-ръководител и в последствие ръководител на звено за управление на проекти, финансирани с европейски средства.

По-рано министър Алексиев обяви, че БДЖ е в критично състояние. По искане на кредиторите частен съдебен изпълнител вече продава неоперативни активи на дружеството.

#БДЖ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници