Хванаха търновски професор с 500 лв. подкуп

Хванаха търновски професор с 500 лв. подкуп
Преподавателят получил сумата от 500 лв. от студент, във връзка с предстояща защита на дипломна работа. Снимка: "Монитор"
A A+ A++ A

Преподавател от Великотърновския университет е бил задържан с подкуп.

Служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност" и сектор „Противодействие на икономическите престъпления" са задържали в петък в сградата на Факултета по изобразително изкуство към Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий" непосредствено след получаване на подкуп, 66-годишния Н. Н., професор в същия факултет, съобщиха от ОД МВР Велико Търново.

Сумата от 500 лв. му била предоставена от студент, във връзка с предстояща защита на дипломна работа.

Първоначално професорът поискал от дипломанта 6000 лв., но след като младежът обяснил, че няма толкова пари, преподавателят смъкнал тарифата.

Полицаите намерили парите при извършен личен обиск на преподавателя, в чанта за документи, която той носел. Той бил е задържан за 24 часа.

Извършени са последващи претърсвания на два адреса, обитавани от професора на територията на община Велико Търново и Община Елена. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.

#Великотърновския университет #преподавател #подкуп #студент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници