Григор Димитров с историческа победа на турнир в Англия

Григор Димитров с историческа победа на турнир в Англия
Григор Димитров постигна историческа победа и отиде за пръв път на полуфинал на АТР турнир. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Григор Димитров влезе в историята, след като стана първият български тенисист, който се класира на полуфинал в турнир от ATP.

Ракета номер едно на България победи южноафриканеца Кевин Андерсън с 4-6, 6-4, 6-3 и ще играе в Топ 4 на турнира "Ейгън Чемпиъншип" в Лондон.

Мачът между двамата бе прекъсван на няколко пъти, заради дъжда в Лондон, но българският тенисист, който е 72-ри в света, показа истински характер и обърна двубоя срещу световния номер 30, предаде БГНЕС.

Гришо и Андерсън започнаха равностойно срещата, но при резултат 4-5 в своя полза, тенисистът от Южна Африка направи пробив и поведе след 4-6 в първия сет.

Хасковлията успя да пробие сервиса на 203-сантиметровият гигант за 3-2 на старта на втория сет и след това спечели подаването си за 4-2. Това му бе достатъчно да спечели втората част с 6-4 и да изравни резултата.

Първата ракета на България, който бе спечелил единствената среща между двамата на трева в Ийстбърн миналата година, направи пробив в третия сет за 3-2.

Най-добрият български състезател не загуби концентрация до края на сета, направи нов пробив, спечели сета с 6-3, а с това взе и мача, с което влезе в историята на българския тенис. Григор, който спечели 25 940 евро от наградния фонд и 90 точки за световната ранглиста на ATP след днешната победа, ще играе за място на финала в "Куинс Клъб" с Давид Налбандиян или Ксавие Малис.

#Григор Димитров #тенис #тенесист #Ейгън Чемпиъншип #Лондон #Кевин Андерсън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"