Четвърта вечер масови протести срещу корупцията в Румъния

Четвърта вечер масови протести срещу корупцията в Румъния
Източник: Vesti.bg
A A+ A++ A

Хиляди се влючиха в поредната нощ на протести срещу одобрено от правителството постановление, което декриминализира някои корупционни деяния. На демонстрациите имаше и плакати, с които протестиращите благодарят на българите за подкрепата им, заради планирани митинги в нашата страна, предаде БНТ.

Четвърта нощ на гнева в Румъния. Десетки хиляди отново се събраха в центъра на Букурещ. Те скандираха "Крадци!", развяваха плакати с лицата на министрите и държаха техни макети в затворнически дрехи.

Недоволството не отстъпва и от другите райони на Румъния. Освен в столицата, демонстрации имаше и в много други градове.

Демократичният съюз на унгарците в Румъния се обяви против правителствените промени. Те определиха постановлението като "неприемливо" и призоваха останалите партии да се включат в създаването на законадателна рамка. Партията на етническите унгарци има девет сенатори и 21 депутати в парламент.

Румънската църква също излезе с позиция. В съобщение до медиите Патриаршията призова борбата с корупцията да продължи. Румънският премиер е категоричен, че няма да отмени постановлението, нито ще подаде оставка. За утре организаторите на демонстрациите обещават в Румъния да се проведе "най-масовият протест в историята на страната".

#Румъния #протести #Букурещ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници