Рязко затопляне и в днешния ден, максималните стойности ще са около 13°

Рязко затопляне и в днешния ден, максималните стойности ще са около 13°
Източник: Stz7
A A+ A++ A

Днес облачността ще бъде по-често значителна, но предимно средна и висока. Дневните температури ще бъдат от 6 до 11 градуса, малко по-ниски е възможно да останат в западната част на Дунавската равнина и Горнотракийската низина, предаде НИМХ.

По високите места ще духа слаб до умерен югозападен вятър, а в източната част на Дунавската равнина - от запад - югозапад. В крайните западни райони е възможно да превали слаб дъжд.

В събота и неделя ще бъде топло за сезона, с минимални температури от минус 1 до плюс 4, 5 градуса и  дневни от 7 до 13, 14 градуса. Ще има значителна облачност, на изток с повече слънчеви интервали.

В неделя през страната ще премине атмосферно смущение и от запад на изток ще превали дъжд. Възможно е на отделни места и да прегърми. Ще протича интензивно снеготопене.

В понеделник ще бъде топло за сезона, с минимални температури от 2 до 7 и дневни от 10 до 15 градуса. Облачността ще бъде значителна, с повече разкъсвания и слънчеви интервали  в Източна България.

През деня ще остане почти без валежи, а през нощта срещу вторник слаб дъжд ще превали на отделни места. Във вторник от северозапад температурите ще се понижават. Дъжд ще превали на повече места в страната. Минималните температури ще са от 3 до 8, а дневните - от 6 на северозапад до 13, 14 в югоизточните райони.

В сряда понижението на температурите ще продължи и преди спирането на валежите над северозападната половина на страната, на места ще превали сняг, без да образува съществена снежна покривка.

Над източните райони ще вали дъжд, като по-късно преваляванията и там ще спират. Минималните температури ще бъдат от нула до 5 градуса, а дневните - от около нула, един в крайните североизточни райони до 7-8 на юг и югоизток. Заради динамичните процеси, повече подробности за времето в средата на следващата седмица очаквайте в следващите дни. 

#температури #вятър #облачност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"