Две нови обвинения срещу Овчаров за "Мини Бобов дол"

Две нови обвинения срещу Овчаров за "Мини Бобов дол"
Източник: bTV
A A+ A++ A

Бившият министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров се сдоби с две обвинения - престъпление по служба и безстопанственост, предаде Дарик.
 
Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, през 2006-2007 г. в качеството си на министър на икономиката и енергетиката Овчаров е превишил правата и властта си като е дал разрешение на изпълнителния директор на "Мини Бобов дол" ЕАД да сключи договор за наем с частно дружество "Ораново". По този начин търговското дружество е придобило право да добива въглища. Това обаче е изключителна държавна собственост.

Второто обвинение е за това, че през 2007 г. Овчаров отново е нарушил служебните си задължения и е предложил на Министерския съвет невлязъл в сила концесионен договор отново на "Мини Бобив дол" да се сключи споразумение, от което са настъпили значителни вреди за дружеството.
 
По думите на Арнаудова от тези действия на Овчаров на търговското дружество не е изплатена концесионна такса в размер на 557 256 тона добити кафяви въглища. По този начин според прокуратурата е извършен неконтролиран добив на природни богатства. На Румен Овчаров е наложена мярка подписка.

#Румен Овчаров #Румяна Арнаудова #Ораново

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"