Цацаров се самосезира за „Топлофикация-София“

Цацаров се самосезира за „Топлофикация-София“
Източник: Topnovini.bg
A A+ A++ A

Главният прокурор Сотир Цацаров се самосезира от публикации в медиите и разпореди на Специализирано звено „Антикорупция“ извършване на проверка за безстопанственост в „Топлофикация - София“, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата, пише 24 часа.

На 2 февруари 2017 г. в Агенция „Фокус“ и в други медии бе разпространено изявление на омбудсмана на Република България – г-жа Мая Манолова за това, че „ …около 3 млн. лв. дружеството „Топлофикация –София“ е дало на адвокатски кантори и това става ясно от бизнес плана за развитието на дружеството, представен пред Столични общински съвет миналата седмица“. Това изявление е направено от Мая Манолова при разглеждането на делото, която тя води срещу „Топлофикация - София” в Административния съд София – град по повод обжалване на отказ да се предостави информация за дейността на дружеството по реда на Закона за достъп до обществена информация.

Изявлението на Мая Манолова и данните, съдържащи се в него сочат на евентуално извършено престъпление безстопанственост в особено големи размери, поради което главният прокурор разпореди на Специализираното звено „Антикорупция“ в Софийска градска прокуратура незабавно извършване на проверка по случая.

#Сотир Цацаров #Мая Манолова #София #прокуратурата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"