Лот 2 на „Тракия“ готов на 1 юли, обяви Лиляна Павлова

Лот 2 на „Тракия“ готов на 1 юли, обяви Лиляна Павлова
Завършването на магистрала „Тракия“ ще улесни движението, но за съжаление тя няма да бъде готова тази година, а е предвидена за лятото на 2013 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лот 2 на магистрала „Тракия“ ще бъде пуснат на 1 юли, а пътният възел в кв. „Меден рудник“ в Бургас – на 29 юни, обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

„През цялото лято ще има затворени трасета на магистрала „Хемус“ в участъка преди Варна. Там малко ще се забави движението, така че пътуващите трябва да си предвиждат повече време“, предупреди Лиляна Павлова, цитирана от „Фокус“, във връзка с предстоящите летни ремонти.

По думите й завършването на магистрала „Тракия“ ще улесни движението, но за съжаление тя няма да бъде готова тази година, а е предвидена за лятото на 2013 г.

Регионалният министър обаче беше категорична, че Лот 2 на „Тракия“ ще бъде пуснат на 1 юли.

Продължава активното строителство на магистрала „Струма“, където ще има затворени участъци в пика на сезона, предупреди Лиляна Павлова.

„Започва строителството на продължението на магистрала „Люлин“, която в момента свършва в нищото. Ще изграждаме там и кръстовище на три нива, което да облекчи трафика“, разказа министърът.

Тя изрази съжаление, че най-подходящият сезон за строителни работи е летният.

„Това е изключително неприятно за всички, които пътуват, но от друга страна – това е единственият шанс за нас да строим. Трябва да разчитаме на разбирането, защото пък строителството, което правим, ремонтите, които правим, са в полза на всички нас – да пътуваме по-бързо и по-безопасно“, каза Лиляна Павлова.

#магистрала „Хемус“ #ремонт #трафик #Бургас #ЛОТ 2 #магистрала „Тракия“ #Лиляна Павлова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"