Разследват шефове от "Напоителни системи" за финансови измами

Разследват шефове от "Напоителни системи" за финансови измами
Източник: politdengi.com.ua
A A+ A++ A

В прокуратурата тече разследване срещу ръководни длъжностни лица от „Напоителни системи“. От държавното обвинение смятат, че са значителни вреди за дружеството в размер на повече от 800 000 лева, предаде Нова тв.

Досъдебното производство е образувано по сигнал от изпълнителния директор на държавното дружество, а данните, оценени като достатъчни за започване на разследване, се съдържат в одит, изготвен от Министерство на земеделието и храните.

От одитния доклад се установява, че за периода януари 2014 г. – декември 2015 г. са сключвани договори за юридически услуги на обща стойност 790 352 лв. При извършената проверка на сключените договори за правни услуги и правна защита, е установено, че  голяма част от възнагражденията многократно надвишават определените адвокатски хонорари в Наредба 1 за „минималните размери на адвокатските възнаграждения". В същото време дружеството „Напоителни системи“ ЕАД разполага с четирима юристи.

В същия период са сключвани консултантски договори, по които общо е платена сумата от 55 300 лева без ДДС, без да има реален резултат от изпълнението им.  Установено е грубо нарушаване на Закона за обществените поръчки и на финансовата дисциплина.

#Напоителни системи #дружество #прокуратурата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"