Пуснаха „палките“ под гаранция

Пуснаха „палките“ под гаранция
Окръжният съд в Пазарджик измени мярката за неотклонение „задържане под стража“ в „парична гаранция“ за полицаите, задържани при операция „Палките“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Окръжният съд в Пазарджик измени мярката за неотклонение „задържане под стража“ в „парична гаранция“ за полицаите, задържани при операция „Палките“.

Заседанието, председателствано от съдия Димитър Бозаджиев, продължи повече от 5 часа, предаде Дарик.

Мотивите на съда са, че реално е отпаднала опасността катаджиите да се укрият или да извършат друго престъпление.

Съдът определи 2000 лева парична гаранция за Иван Араланов заради по-тежкото му материално положение. По 3000 лева ще платят Стоян Илиев, Иво Даскалов, Илия Сотиров, Георги Георгиев, Петър Михайлов, Марин Енджов и Петър Костадинов. Решението може да се обжалва пред Апелативния съд в Пловдив.

При операцията в началото на юни бяха задържани 10 полицаи, 8 от които работещи на територията на дирекцията в Пазарджик, а останалите двама – в Пловдив. Групата изнудвала шофьори и използвала полицейски палки с винтове, за да крие парите, получени от подкупите. В продължение на два месеца са документирани 1000 случая на автомагистрала „Тракия“, като получаваните суми от водачите са били между 20 и 50 лева.

Повдигнатите обвинения срещу задържаните са за участие и ръководене на престъпна група и вземане на подкуп.

В края на септември със заповед на директора на Областната дирекция на МВР задържаните полицаи от Пазарджик бяха уволнени дисциплинарно от служба като държавни служители.

#Пазарджик #съд #обвинения #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"