Манушев: Българският войник е бил кай-мотивир през Първата световна война

Манушев: Българският войник е бил кай-мотивир през Първата световна война
Ovarna.bg
A A+ A++ A

Категорично мога да кажа, че най-мотивираният войник през Първата световна война е бил българският войник. Това каза вицеадмирал Пламен Манушев на представянето на книгата „Каймакъ-Чаланъ“ в административната сграда на Сухопътните войски, пише Агенция „Фокус“. „Събитията в книгите „Епопеята на Добрдужда“ и „Каймакъ-Чаланъ“ са описани от първо лице, имаш чувството, че участваш“, поясни той. Според Пламен Манушев в книгите има чудеса от героизъм, мъжество, родолюбие и достойнство на българския войн и генерал.

„Българският войник е описан по невероятен начин. Не много претенциозен, но физически силен“, заяви вицеадмиралът. „Една от целите, които си поставяме с г-н Узунов и с много генерали и офицери е да събудим чувството за гордост и да си спомним за загиналите“, подчерта Пламен Манушев. „Героизмът и саможертвата на българина ще видите на всяка една страница на книгата“, посочи той и прочете 2 откъса от книгата „Епопеята на Добруджа“. „Армията и народа на тази държава са били едно и всички са били готови да умрат за целокупното Отечество“, посочи вицеадмиралът. Той обясни, че и в двете книги има много неща, написани за противника, за генералите, които са командвали. „Нашите генерали са воювали срещу елита на целия цивилизован свят“, посочи Пламен Манушев.

Едно от най-значимите неща, които се случиха на 20 септември е, че български свещеник опя душите на загиналите и спомена имената на всички загинали“, заяви вицеадмиралът.

#Пламен Манушев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »