Тръмп проверява "сделката" за мигрантите след телефонен разговор с премиера на Австралия

Тръмп проверява "сделката" за мигрантите след телефонен разговор с премиера на Австралия
Източник: bTV
A A+ A++ A

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и австралийският премиер Малкълм Търнбул имаха тежък телефонен разговор за мигрантско споразумение, а Тръмп се закани да проучи „глупавата сделка“, предаде БНТ.

По време на телефонния разговор в събота, за която сега съобщава вестник „Вашингтон пост“, австралийският премиер напомни на Тръмп подписаното от Барак Обама споразумение, според което САЩ трябва да приемат 1250 нелегални бежанци от създадените от Австралия лагери на островната държава Науру и на остров Манус (Папуа-Новая Гвинея). Повечето от бежанците на тези тихоокеански острови са от Близкия и Средния изток.

Според вестника Тръмп се нахвърлил върху споразумението между двете страни и го нарекъл „най-лошата сделка в историята“. Самият разговор протекъл само 25 минути, вместо планирания един час.

Впоследствие Търнбул съобщи пред журналисти, че Доналд Тръмп се съгласил да изпълни договореността. В същото време самият Тръмп обеща да проучи споразумението. „Възможно ли е това? Администрацията на Обама се съгласи да приеме хиляди нелегални мигранти от Австралия. Защо? Ще проуча тази глупава сделка“, написа той в Туитър.

#Доналд Тръмп #Малкълм Търнбул #Барак Обама

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"