Цветанов кани конгресмени на молитвена закуска в Пловдив

Цветанов кани конгресмени на молитвена закуска в Пловдив
Източник: Фокус
A A+ A++ A

Серия от работни срещи с конгресмени и сенатори във Вашингтон, както и с европейски лидери, дошли за участие в Молитвената закуска с президента Доналд Тръмп, проведе заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, съобщиха от пресцентъра на партията, пише 24 часа.

По време на срещите с конгресмен Робърт Адерхолт и сенатор Джеймс Ланкфорд, Цветан Цветанов обсъди вътрешнополитическата обстановка в Америка, както и отношения между САЩ и Европа. И двете страни се обединиха около извода, че международният тероризъм е обща заплаха пред демократичните общества.

Нетолерантността, надигаща глава в САЩ и Европа, също е заплаха за дневния ред на демокрацията. Цветан Цветанов запозна представителите на американския Конгрес със своята инициатива да бъде проведена Регионална молитвена закуска през месец май 2017 година в Пловдив.

Според него провеждането на подобно мероприятие в България ще покаже на света и региона пословичната българска толерантност в междуетническите и междуконфесионалните отношения. Конгресмен Адерхолт беше силно заинтригуван от идеята и пое ангажимент да пътува до България за мероприятието.

По-късно през деня Цветанов и областният координатор на ГЕРБ-Русе и член на Изпълнителната комисия на партията Пламен Нунев се срещнаха с Тони Хол, един от организаторите на Молитвената закуска. Хол е бивш американски сенатор и посланик на САЩ в Световната организация на ООН по прехраната и земеделието (ФАО). След оттеглянето си от активен политически живот Тони Хол се е посветил на идеята да бъде преборен глада в световен мащаб.

Автор е на книгата "Да променим лицето на глада", публикувана през 2007 г. Хол изрази специална благодарност към представителите на ГЕРБ, за това че 43-то Народно събрание е приело Закона за хранителната банка, даваща възможност за развиване на проекта за борба с глада. Тони Хол също изрази голям интерес към провеждането на Регионалната молитвена закуска през май в България, като потвърди своето участие. Цветан Цветанов го информира, че към момента са записани за участие около 200 души от 16 държави, сред които са представители на САЩ и редица европейски страни.

#Доналд Тръмп #ГЕРБ #ФАО #САЩ #Цветан Цветанов #Вашингтон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"