Удивително! Модата в Иран не е това, което предполагате (СНИМКИ)

Удивително! Модата в Иран не е това, което предполагате (СНИМКИ)
The Tehran Times
A A+ A++ A

По нашите географски ширини свързваме 1 февруари с празника на лозарите Трифон Зарезан. На същата дата обаче се отбелязва и Световният ден на хиджаба. И ако сте сред хората, които не знаят какво е хиджаб, ще разясним. Става въпрос за практиката за носене на кърпа за глава от мюсюлманките, пише iNews.bg.

Идеята за провеждането на такъв ден е на мюсюлманката от Бандгладеш Назма Хан и се зародила през 2013 година. Хан пристига в САЩ да учи, но непрекъснатите подигравки от страна на съучениците ѝ я подтикнали да разкрие пред целия свят какво представлява хиджаба всъщност. По този начин момичето разкрило и отношението на представителките на нежния пол от религията ѝ към облеклото.

Хан споделила вижданията си в интернет и така получила подкрепата на хиляди нейни сестри по вяра от цял свят. Така се родила идеята мюсюлманки да поканят жените от целия свят, които не изповядват исляма, само за един ден да се почувстват като мюсюлманки. През 2015 година акцията е била подкрепена от 10 милиона жени от близо 116 страни в света.

Снимките може да видите тук.

#мода #Иран

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"