Върнаха зам.-министърът на правосъдието обратно в СГС

Върнаха зам.-министърът на правосъдието обратно в СГС
Източник: Монитор
A A+ A++ A

Вергиния Мичева-Русева, която от 2014 г. заема поста зам. правосъден министър, ще работи вече в Софийския градски съд (СГС), реши съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) Русева влезе в правосъдието като командирована от Разградския окръжен съд в Софийския градски съд, пише 24 часа.

Тя бе заместник на министрите Христо Иванов и Екатерина Захариева. В молбата до ВСС Русева настоява да бъде върната в софийски съд, каквото право има по закон. Тя изтъква международния си опит, който според нея ще е полезен за по-голям съд от разградския. Казва и че децата й учат в столични училища и иска да бъде до тях. Галя Георгиева обаче се възпротиви на желанието на Русева.

При проверка в Софийския градски съд Георгиева установила, че преди иде в Министерството на правосъдието Русева не написала навреме около 30 граждански дела и заради това прегрешение тя трябва да се върне в Разград, отбеляза Георгиева. Колежката й Галина Карагьозова посочи, че в момента за граждански съдия в Разградския окръжен съд има 1 свободна длъжност, за която е обявен и конкурс, а в СГС имало 8 незаети места. Така след кратки дебати ВСС реши да върне Русева в СГС. Това означава и че тя няма да бъде част от екипа на новия правосъден министър Мария Павлова.

 

#Вергиния Мичева-Русева #СГС #ВСС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"