Цачева: Недопустимо е човек да се прости с живота си, само заради идеите си

Цачева: Недопустимо е човек да се прости с живота си, само заради идеите си
Източник: Vesti.bg
A A+ A++ A

По случай 1 февруари - Ден на почит и признателност към жертвите на комунизма Цецка Цачева - член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, Димитър Главчев - член на Контролната комисия на ГЕРБ, областният координатор на ГЕРБ в София и административен секретар на партията Цветомир Паунов, председателят на МГЕРБ Георг Георгиев, общинският съветник от ГЕРБ Ботьо Ботев, Христо Гаджев и младежи от ГЕРБ почетоха паметта на репресираните от комунистическия режим с поднасяне на венец пред Мемориала на жертвите на комунизма (пред НДК), информираха от пресцентъра на ГЕРБ, пише 24 часа.

"Недопустимо е човек да се прости с живота си, защото защитава идеите си. Трябва да помним и да почитаме паметта на хората, станали жертви на режима. Трябва да мислим и за бъдещето. Всяка година се прекланяме пред паметта на загиналите и на 23-ти август, когато е Международният ден на жертвите на тоталитарните режими в Европа", заяви Цецка Цачева.

Денят за почит към жертвите на комунистическия режим се отбеляза за пръв път на 1 февруари 2011 г. С решение от 19 януари 2011 г. на правителството на Бойко Борисов Министерският съвет обявява 1 февруари за Ден на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим.

 

#ГЕРБ #Цецка Цачева #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"