Противници на Закона за горите окупират „Орлов мост“ и в петък

Противници на Закона за горите окупират „Орлов мост“ и в петък
В петък протестиращите бяха вече 2000, охранявани от няколко пъти повече полицаи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Трети пореден протест срещу промените в Закона за горите отново ще блокира „Орлов мост“ в София в петък.

В сряда и четвъртък в 19:30 часа противниците на новите текстове, които позволяват да се строят ски съоръжения без промяна в предназначението на земите, блокираха за по един час възловото кръстовище в София.

На първата демонстрация присъстваха около 500 души, организирани в социалните мрежи, а ден по-късно те бяха вече 2000, охранявани от няколко пъти повече полицаи.

Полицията задържа 12 души, наложена им е минималната в подобни случаи глоба от по 100 лева за неспазване на полицейски разпореждания, предаде БНР.

Актуалните искания на протестиращите са президентът да наложи вето на промените в Закона за горите. Вечерта в четвъртък те издигнаха лозунги: „Господин президент, елате при нас! Искаме вето на закона за горите“.

Младежите издигнаха плакат „Мухобойко, звънни на шефа по мобифона: работата със закончето се запече“.

Скандалната поправка в Закона за горите придоби известност с името на шефа на федерацията по ски Цеко Минев, също и собственик на „Витоша ски“, която притежава ски съоръженията на пистите на Витоша.

Както в сряда, така и в четвъртък скандиранията бяха основно „Витоша“, „Искаме природа, не искаме закон“, „Мафия“, „Оставка“, „Долу Цеко от Алеко“ и „Всеки ден ще е така до победата“.

#Росен Плевнелиев #протест #Цеко Минев #Закон за горите #„Орлов мост“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »