Служебният социален министър: Влизам в това правителство чисто експертно

Служебният социален министър: Влизам в това правителство чисто експертно
Нова телевизия
A A+ A++ A

„Лично Румен Радев ми се обади и ме покани за поста служебен министър на труда и социалната политика. Моята биография в социалната сфера е доста дълга. Не съм политически обвързан с нито една партия – работил съм с Иван Нейков, Лидия Шулева, Христина Христова, Емилия Масларова, Тотю Младенов”, заяви в ефира на Нова телевизия служебният министър на труда и социалната политика Гълъб Донев. 

Относно факта, че минималната заплата у нас е най-ниска от целия Европейски съюз, Донев заяви: „Минималната заплата се следи изкъсо. Много са факторите, които влияят върху МРЗ. Това показва икономическото ниво, както и какво може да отдели държавата и бизнеса за минималната работна заплата. Наскоро Жан-Клод Юнкер постави като приоритет за всички държави да има минимален доход, но в зависимост от икономическото развитие на държавите”.

Относно нареждането на служебния премиер Огнян Герджиков за ревизия на обществените поръчки на предходното правителство, служебният социален министър заяви: „Тези проверки и анализ няма да бъде изработени изцяло от мен. Влизам в това правителство чисто експертно. Всеки от служебните министри може да определи приоритетите, които ще следва в следващите два месеца и половина. Направил съм първоначален преглед на всички обществени поръчки, които се изпълняват в момента”.

И добави, че задача на всяко едно правителство, което идва на власт е да прегледа предишното състояние и да знае откъде започва.

„Това е нормално. Трябва да се направи задълбочен анализ”, категоричен бе Гълъб Донев.

На въпрос какво е мнението му за идеята на Патриотичния фронт за 300 лева пенсия, той отвърна: „И аз имам близки, които са пенсионери. Минимална пенсия от 300 лева е желание на всеки един пенсионер”.

И изтъкна, че по-голям проблем е голямата младежка безработица.

„Имаше парадокс преди години - в Северозападна България отказваха да работят за 700 лева заплата. Фактът, че някои от младите хора не искат да учат или работят, или са трайно безработни, след време ще им изиграе лоша шега”, каза още Гълъб Донев.

#Гълъб Донев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"