Мачовете на 14 юни: Италия търси първа победа на Хърватия

Мачовете на 14 юни: Италия търси първа победа на Хърватия
Последната среща между Италия и Хърватия беше дебютна за селекционера Славен Билич начело на балканския тим, който спечели с 2:0. Снимка: uefa.com
A A+ A++ A

Отборите на Италия и Хърватия ще изиграят първия мач от втория кръг в група C на Градския стадион в полския град Познан от 19:00 часа българско време.

След шеметната победа с 3:1 над Ирландия на 10 юни Хърватия е начело в класирането, но според анализаторите успехът срещу Ейре не е гаранция за също толкова убедителното представяне на балканския тим срещу колосите Испания и Италия.

„Скуадра адзура” пък показа много стабилна игра в защита при равенството 1:1 срещу световния и европейски шампион Испания в първия кръг на Група C, но срещу Хърватия ще търси само победа.

Докато Испания е фаворит в групата, а Ирландия се очертава като аутсайдер, прекият двубой между Италия и Хърватия може да окончателно да реши по-нататъшната съдба на двата отбора по пътя към второто място и четвъртфиналите.

Селекционерът на Италия Чезаре Прандели няма проблеми с контузени играчи, но обяви, че в състава срещу Хърватия ще има една изненада. Според „Газета дело спорт”, Антонио Касано ще влезе в атака на мястото на Антонио Ди Натале, който отбеляза попадението срещу Испания.

Треньорът на Хърватия Славен Билич трябва да реши дали да излезе с единайсеторката, победила Ейре, или да играе с един нападател и по-плътна халфова линия.

Италия не бива да подценява съперника в четвъртък вечер, защото Хърватия няма загубен мач срещу „адзурите” от отделянето си от Югославия през 1992 г.

Освен това статистиката е в полза на Хърватия, която има 3 победи и 2 равенства в петте срещи между двата тима през последните 20 г. Така че победа за „Скуадрата” тази вечер ще бъде прецедент.

Селекционерът Славен Билич игра 90 минути за първата победа на Хърватия над Италия в квалификациите за Европейското първенство през 1996 г., а последната среща между отборите беше дебютът на треньора начело на Хърватия, която спечели приятелската среща с 2:0.

Докато късният двубой в Група C между Испания и Ирландия изглежда предрешен в полза на действащия шампион, то в сблъсъка между Италия и Хърватия все още има особена интрига, която може да се развие по най-неочаквани начини.

#Евро 2012 #футбол #Група С #Италия #Хърватия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Евро 2012
Последно от Евро 2012

Всички новини от Евро 2012 »