Багдад настоя Тръмп да "преосмисли" забраната за пътувания на иракчани

Багдад настоя Тръмп да "преосмисли" забраната за пътувания на иракчани
Източник: Novinite.bg
A A+ A++ A

Ирак поиска от САЩ да преосмислят забраната за пътувания на иракчани, заяви министерството на външните работи в Багдад и я окачестви като "погрешна", предаде Ройтерс, пише 24 часа.

"Необходимо е новото американско правителство да преосмисли това погрешно решение", посочи министерството. Припомняйки за сътрудничеството им във войната срещу "Ислямска държава", то добави: "Заявяваме най-официално желанието на Ирак за засилване на стратегическото партньорство между двете страни".

Иракският парламент поиска днес от правителството в Багдад да предприеме "ответни мерки" срещу забраната за пътувания, заяви пред Ройтерс парламентарен прессекретар. Указът на Доналд Тръмп за забраната, който той подписа в петък, предизвика гневни реакции в Ирак, където са разположени над 5000 американски войници, подпомагащи иракските и кюрдските сили във войната срещу "Ислямска държава".

Преди това правителствен източник в Багдад заяви, че иракският министър на външните работи Ибрахим ал Джаафари планира да се срещне днес или утре с посланика на САЩ, за да изрази безпокойство от решението на Тръмп. Иракският премиер Хайдер Абади все още не е реагирал на забраната.


#САЩ #иракчани #Ирак #Доналд Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"