Кънев: Готови сме за коалиция с колегите от "Да, България"

Кънев: Готови сме за коалиция с колегите от "Да, България"
Източник: Клуб 'Z'
A A+ A++ A

В момента в националната дясна надпартийна платформа "Нова република" участват най-активните и полезни десни и не само десни депутати от 43-тото Народно събрание. Това са Мартин Димитров, Петър Славов, Вили Лилков, Борис Станимиров, Трайчо Трайков и др., пише 24 часа.

Това пред БНР лидерът на ДСБ и "Нова република" Радан Кънев обясни разликата между двете формации: Национална, мащабна, надпартийна политическа платформа, която в идните дни ще прерасне в национално дясно политическо обединение. Тя включва ДСБ, но включва още десетки изявени политици и граждани. Утре ще включва и множество граждански организации, политически партии, които искат заедно с ДСБ да бъдат част от това надпартийно обединение и от тази единствена дясна алтернатива на управлението в страната.

На въпроса защо партията на Христо Иванов "Да, България" не иска да се коалира с формациите на Кънев, той отклони питането към Иванов. Кънев обаче подчерта, че с "Да, България" имат поне общи каузи – съдебна реформа, борба с мафията в съдебната система и борбата с корупцията. Това и оправдава възможността да се коалираме. В България дясната алтернатива на ГЕРБ не може да включва министри от кабинета "Борисов" 2, които са се заключили в килера на Кунева в момента и се чудят как да осигурят на Борисов трети непълен мандат.

Той явно пълни мандати не може да изкарва на нито един пост. Кънев уточни, че колегите му от "Да, България" не се определят като дясна политическа формация: Ние сме готови на съвместни действия с тях, както и на общо явяване на избори, така и на сътрудничество в следващия парламент, но по никакъв начин не бихме отстъпили от категоричната дясна идентичност на "Нова република".


#Нова република #Да #България #Радан Кънев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »