Лечков окончателно невинен по дело за подкуп от 5000 лв.

Лечков окончателно невинен по дело за подкуп от 5000 лв.
Йордан Лечков бе окончателно признат за невинен по едно от трите дела срещу него, а по другите две получи условни присъди. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Върховният касационен съд призна в четвъртък за невинен бившия кмет на Сливен Йордан Лечков по делото за подкуп от 5000 лева.

Оневиняването на Лечков по третото дело срещу него идва, след като той вече бе обявен за виновен и получи две условни присъди на първа инстанция по две други дела - за превишаване на правомощията си и ощетяване на държавата с 14 642 лева, после и за злоупотреба със служебно положение, довело до ощетяване на общината в размер на 904 000 лв.

Делото за подкуп срещу Лечков започна след жалба на сливенския бизнесмен Илия Георгиев - Манастира, който твърдеше, че през 2005 г. тогавашният кмет си е поискал и взел парите под претекст, че му трябват за издръжката на футболния отбор на Сливен.

Манастира обясни пред прокуратурата, че срещу това Лечков е поел ангажимент да упражни влияние върху служител в Изпълнителната агенция по горите за изграждане на водопровод във вилната зона на Сливен. Лечков бе обвинен по това дело и за измама.

Бившият кмет бе обявен за невинен и от трите инстанции. Според ВКС обвиненията на прокуратурата лежат единствено върху предположения и няма категорични доказателства за вина.

#Йордан Лечков #подкуп #Върховен касационен съд #дело

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »