Семерджиев пусна проверки по последната партида ваксини на Москов

Семерджиев пусна проверки по последната партида ваксини на Москов
Източник: BestDoctors.bg
A A+ A++ A

Служебния министър Илко Семерджиев проверява пусната в последния момент от предшественика си Петър Москов обществена поръчка за ваксини на стойност почти 23 млн. лв., без ДДС, пише Труд.

„Търсим допълнителен механизъм, за да съумеем да направим поръчки за ваксини и за следващите две години“, заяви още на пресконференция служебният вицепремиер по социални политики и служебен министър на здравеопазването.

Документацията за стартирането на процедурата е подписана от заместника на Москов – Адам Персенски на 25 януари 2017 г., който заедно с Москов е с повдигнато обвинение за вноса на турски ваксини. 26 януари беше последният ден от мандата на предходния кабинет, т.е. поръчката е обявена по-малко от 48 часа преди встъпването в длъжност на служебния вицепремиер и здравен министър Илко Семерджиев.

„В петък следобед поех от Петър Москов задачите, които предстоят пред Министерство на здравеопазването и служебния ни кабинет. Още в събота екипът беше свикан и установихме действително, че тази поръчка е обявена в последния ден преди служебният кабинет да встъпи в длъжност“, потвърди служебният министър.

„Разпоредих да се изучи много внимателно материята по тръжното досие, особено количествените показатели на поръчката с ваксини, защото имаме казуси от минали години, които не бих желал да допускаме занапред“, добави Семерджиев.

„Очевидно ваксините, които предстои да бъдат доставени по този търг, ще бъдат доставени, но ще бъдат за текущата 2017 г. Ние търсим допълнителен механизъм така, че да съумеем да направим поръчки и за следващите две години, за да имаме тригодишна перспектива така, че да нямаме недостиг следващата година, защото един и същи казус се повтаря вече няколко години“, коментира той и поясни, че за някои от ваксините сроковете за поръчка варират между 24 и 36 месеца. „Това е причината да търсим механизъм да ангажираме количества и за бъдещи периоди от време, а не само за текущата година“, каза още Семерджиев.

#Илко Семерджиев #Петър Москов #вицепремиер #ваксини

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници