Борисов: Ще строим писти въпреки протестите

Борисов: Ще строим писти въпреки протестите
Премиерът Бойко Борисов, заедно с министър Свилен Нейков, на откриването на нова спортна зала в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. Снимка: Дарик Пловдив
A A+ A++ A

Протестите на природозащитници няма да кабинета да строи ски писти, за да развиваме, заяви министър-председателят Бойко Борисов по повод демонстрациите срещу промените в Закона за горите.

„Протестите няма да ни спрат да инвестираме и да продължим да строим писти, за да развиваме ски-туризма," категоричен бе Борисов, цитиран от Дарик. По думите му всички, които са против, проявяват популизъм.

„Няма скиор, който да не иска допълнителна писта на Банско или строеж на ски-курорт на Вършец, Ком или Берковица. Законът за горите е лобистки - в полза на хората, които обичат зимните спортове и искат да спортуват на нормални съоръжения", каза още Борисов.

Той подчерта, че в текстовете не съществува скрит риск, тъй като няма да се променя предназначението на построените писти.

Едва няколко километра са пистите в България. Министър-председателят даде за сравнение Австрия, където по думите му са над 12 хиляди километра.

„Там също има еколози и техните писти не са правени по магистралите", допълни Борисов.

Премиерът Бойко Борисов бе гост на официалното откриване на новата спортна зала на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски". Проектът е на стойност 4 млн. лева, от които 60% бяха осигурени от държавата.

#Закон за горите #Бойко Борисов #министър-председател #ски писти #природозащитници #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »