Григор Димитров стигна четвъртфинал на турнира „Ейгън“

Григор Димитров стигна четвъртфинал на турнира „Ейгън“
Българинът Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на „Ейгън Чемпиъншип“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Григор Димитров продължи с отличното си участие на турнира „Ейгън Чемпиъншип“ в Лондон и победи французина Никола Маю със 7-6(3), 6-4, за да се класира за четвъртфиналите.

Първата ракета на България показва много силни игри на първия турнир на трева за сезона и до момента не е загубил сет в „Куинс Клъб“, предаде БГНЕС.

Двубоят не започна добре за Димитров и той допусна пробив, като Маю държеше преднината си до 5-4, когато сервираше за първия сет.

Българският тенисист изпусна шест възможности за пробив, преди все пак да изравни резултата, а в последвалия тайбрек бе по-концентриран и взе първата част.

Гришо бе много по-енергичен във втория сет и проби подаването на своя съперник, като не изпусна преднината си до края и затвори мача със 7-6(3), 6-4 след час и 35 минути.

За място на полуфиналите Димитров ще спори с победителя от мача между Кевин Андерсън и Фелисиано Лопес.

С достигането си до най-добрите осем българинът си осигури 45 точки за световната ранглиста и 15 265 долара от наградния фонд.

"Определено това беше една добра победа за мен", каза Григор Димитров, след като се победи французина Никола Маю със 7-6 (7/3), 6-4 и се класира за четвъртфиналите на турнира "Ейгън Чемпиъншип" в Лондон.

"Условията на корта днес бяха сравнително тежки, най-вече, заради вятъра. Беше трудно да се сервира от време на време, топката се отклоняваше, но такива бяха условията и за съперника", каза още ракета номер едно на България при мъжете. "Винаги е хубаво да играеш срещу приятел като Никола и аз се радвам, че победих", каза още Гришо, който ще играе за място на полуфиналите с победителя от мача между Кевин Андерсън и Фелисиано Лопес. "Моите родители са ме вдъхновявали винаги да започна да играя тенис, моят баща пък беше първия ми треньор. Майка ми е бивша спортистка, играеше волейбол. Сестри Малееви обаче бяха най-голямата инспирация за мен, те бяха страхотни, може би най-добрите в българския тенис", завърши Григор.

#Никола Маю #тенисист #тенис #Ейгън Чемпиъншип #Григор Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"