Шулц - кандидат за канцлер на социалдемократите

Шулц - кандидат за канцлер на социалдемократите
twitter.com
A A+ A++ A

Германските социалдемократи издигнаха Мартин Шулц за кандидат за канцлер на Германия, предаде БГНЕС, пише Нова телевизия.

Доскоро Шулц бе председател на Европейския парламент и се оттегли от този пост, за да участва в парламентарните избори в Германия, които трябва да се състоят през есента.

Той ще се изправи срещу канцлерката Ангела Меркел, която е лидер на ХДС/ХСС и ръководи страната вече три мандата поред от 2005 г. Въпреки че повечето социологически проучвания сочат победа за консервативната коалиция на Меркел до есента има много време и не са изключени изненади. А те могат да дойдат заради погрешните ходове на Меркел в областта на мигрантската политика.

Федералната република беше наводнена от мигранти през 2015-2016 г., заради решението на канцлерката да покани мигрантите в страната. Хаосът създаден от нейните решения има висока цена, изчислявана в десетки милиарди евро. Само през миналата година Берлин е похарчил почти 22 милиарда евро, за да настани новопристигналите. През тази година ще е необходима същата сума. В същото време нараства брожението сред германците, които са склонни да гласуват за дясната "Алтернатива за Германия". 

#Мартин Шулц #канцлер #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"