Федерер проби от петия си шанс срещу Надал

Федерер проби от петия си шанс срещу Надал
Sporta.bg
A A+ A++ A

Грандиозно!!! Надал губеше с 0:40 в осмия гейм. Това не го отказа и той стигна до дюс. Последваха нечовешки разигравания, които изцедиха до краен предел играчите. В крайна сметка Федерер проби от петия си шанс и ще сервира за титлата на Аустрелиън Оупън.

- Гладиаторска битка на "Род Лейвър Арина" в шестия гейм на финалния сет! В нея Роджър Федерер се завърна с гръм и трясък в мача, защото проби. 3:3 гейма!

- Надал има предимство от 3:2 гейма и пробив! Федерер взима лесно подаванията си, след като катастрофира в началния гейм. Надал пък оцелява по-чудо на своите сервис геймове, успявайки да спаси по няколко точки за пробив. 

- Швейцарецът не се предава - спечели си подаването по убедителен начин и намали пасива си на 1:2 гейма

- Уникален мач. Надал затвърди пробива си и води с 2:0 гейма. Федерер обаче имаше точки за пробив. В тях напрежението на корта можеше да се реше с нож, но в крайна сметка нервите на Рафа се оказаха здрави като корабни въжета.

- Превъзходно начало на финалния сет за Рафаел Надал. Испанецът проби сервиса на Роджър Федерер и така има чудесен аванс, който ще опита да затвърди на своето подаване.

- В паузата преди петия сет швейцарецът използва правото си на 5-минутна медицинска пауза, но не пролича да има някакъв сериозен проблем от физически характер. По-скоро Федерер искаше да си даде малко повече време за почивка.

- Рафаел Надал изкопчи четвъртия сет със 6:3 гейма, възползвайки се от пробива, който направи. Това се оказа достатъчно и зрелището между двамата великани влиза в петия решителен сет.

Как протече целият мач вижте тук.

#Рафаел Надал #Роджър Федерер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »