Маккейн: Тръмп няма адекватна стратегия за борба с кибератаките

Маккейн: Тръмп няма адекватна стратегия за борба с кибератаките
Източник: Евроком
A A+ A++ A

Новата американска администрация начело с Доналд Тръмп не разполага със стратегия за адекватен отпор срещу кибератаките, идващи от Русия, е заявил влиятелният американски сенатор републиканец Джон Маккейн, предаде ТАСС, цитирайки британския вестник "Гардиън", пише 24 часа.

Сенаторът е казал това при обсъждане на въпроса, че Русия ще се стреми "да повлияе на изборите във Франция и други европейски страни в близките месеци". Вестникът се е сдобил с аудиозапис на изявлението на Маккейн, известен с антируските си настроения, направено на съвещание на ръководството на Републиканската партия във Филаделфия. Сенаторът от Арканзас е казал, че САЩ "нямат политика и стратегия да противостоят на киберзаплахите" на Русия, отбелязва "Гардиън".

Според него това е един от аспектите на противоборството, в който противниците на САЩ имат предимство. "В кибервойните е дяволски по-лесно да нападаш, отколкото да се защитаваш", добавил той. Сенаторът се изказвал доста песимистично за външнополитическите перспективи пред САЩ през тази година. "Мога да посоча убедителни аргументи, че светът сега е станал по-опасен, отколкото когато и да било през последните 70 години. Световният ред, установен през 1947-1948 г., е подложен на натиск, какъвто досега не сме виждали", заявил Маккейн.

Той прогнозирал също така, че "президентът Тръмп вероятно ще бъде подложен на проверка от тези сили (които според сенатора създават заплаха за този глобален ред - бел. ред.) по целия свят - били те севернокорейци, иранци, китайци или руснаци", и изразил надежда, че всички негови колеги "ще подкрепят пропорционалния отговор". 

#Доналд Тръмп #Джон Маккейн

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници