Гръцките спецчасти удържат фермерите да не затворят границата с България

Гръцките спецчасти удържат фермерите да не затворят границата с България
Източник: bTV News
A A+ A++ A

Два дни гръцката полиция и спецчасти успяват да удържат протестиращите фермери да не затворят българо-гръцката граница при ГКПП-Промахон-Кулата. Земеделците се опитват да хитруват и да заобикалят постовете на униформените , за да стигнат до границата. Но засега не успяват, пише Труд.

Полицията е осуетила опитите на протестиращи земеделци от близките села да се придвижат с тракторите до граничния пункт. Те са предупредени,че ако не спазват закона , ще бъда глобени. Движението през най-натоварената българо-гръцка граница бе нормално и в двете посоки в петък през целия ден.

Специалните полицейски части в южната ни съседка за втори ден блокираха главния път Е-79 край Серес, недопускайки струпаните земеделски машини да тръгнат към Солун или Промахон. А движението се отбиваше по обиколни пътища.

Представители на българските медии отново са били заплашвани и гонени от изнервените фермери. Гръцките медии пък пишат,че Брюксел неофициално е предупредил гръцките власти,че няма да толерира блокади и затваряне на граници.

Притеснение от развитието на протестите в Гърция изразиха и хотелиерите от Банско. Те очакват гости от Гърция заради предстоящото Световно първенство по сноуборд. Ако има барикади , бизнеса в Банско се притеснява,че ще търпи загуби. Затова и изразиха готовност да подпомогнат българските шофьори в евентуални контрапротестни действия, ако все пак фермерите блокират границата.

#Промахон #Кулата #полиция #спецчасти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »