Овчаров: Фракингът предизвиква земетресения

Овчаров: Фракингът предизвиква земетресения
Овчаров адресира позицията си към управляващите и към „Синята коалиция“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатът от „Коалиция за България“ Румен Овчаров подчерта, че американският посланик е осведомил България, че фракингът предизвиква земетресения.

„Направихте ли си труда поне да прочетете това, което ви е пратил американският посланик – става дума за земетресения, които са предизвикани от тази технология“, запита Овчаров, цитиран от БГНЕС.

Овчаров адресира позицията си към управляващите и към „Синята коалиция“ от парламентарната трибуна по време на дебатите по доклада на Временната комисия за проучване, анализ и обсъждане на добри практики и законодателни решения във връзка с регулирането на дейности по проучване и добив на подземни богатства при опазване на околната среда и проекти за решения по доклада.

„Направихте ли си труда поне по някакъв начин да уточните какъв ще бъде ефектът от това, което ще искате да правите върху водоносните слоеве в Добруджа?“, продължи Овчаров.

„Никой от ПГ на КБ не е срещу това България като държава да знае своите ресурси, още по-малко пък това се отнася срещу добива на конвенционален нефт и газ“, добави той и продължи: „Няма да ви припомням и основните опасности, които преди време си позволих да цитирам тук пред вас. Искам само да ви кажа, че тези опасности бяха базирани на данни, които ни бяха пратени от американското посолство в София“, каза той.

„Сигурно сте чели Джек Лондон и си спомняте как се надбягваха едни хора с едни кучешки впрягове, за да забият първи колчетата. Цялото това бягане и цялата тази промяна е именно за това – едни фирми да „забият колчетата“ за добива, който ще се случва след известен период от време“, отсече Овчаров.

„Кажете просто фирмите тук, за да престанем с този цирк“, добави той.

#шистов газ #„Синята коалиция“ #ГЕРБ #фракинг #„Коалиция за България“ #Овчаров #Румен Овчаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници