Надал след победата над Димитров: Не мога да опиша емоциите, това беше страхотен мач

Надал след победата над Димитров: Не мога да опиша емоциите, това беше страхотен мач
Източник: Topsport
A A+ A++ A

Рафаел Надал не бе на себе си от радост след победата над Григор Димитров в полуфиналите на Откритото първенство на Австралия. Двамата тенисисти съотвориха истинска гладиаторска битка в Мелбърн, продължила 4 часа и 56 минути и завършила с успех на испанеца с 6:3, 5:7, 7:6(5), 6:7(4), 6:4, пише 24 часа.

"Не мога да опиша емоциите - ранните шансове, трудностите в края. Григор игра невероятно. Това беше страхотен мач. Чувствам се доволен, радостен съм че бях част от такъв мач. Публиката беше просто невероятна. Благодаря ви много за подкрепата през тези две седмици", бяха първите думи на Рафа след успеха му. "Когато имаш тежки моменти, както миналата година за мен, просто се изисква време, за да постигнеш нивото, което си имал. След като се наложи да пропусна време заради контузия, беше трудно да се върна. Прекарах месец и половина вкъщи и честно казано не съм си мечтал, че още във втория си турнир ще съм на финал на Australian Open.

Чувствам се късметлия, че съм тук", каза още Надал. На финала испанецът ще играе с най-големия си съперник през годините - рекордьора по титли от Големия шлем Роджър Федерер. "Надявам се да се възстановя. За мен да играя с Роджър е привилегия. Хубаво е, че ще имаме още един шанс да се изправим на финал в Големия шлем. След миналата година, когато и двамата имахме проблеми, не съм вярвал, че това ще се случи. Бях с Роджър на откриването на академията ми в Майорка и мога само да му благодаря за този жест. Очакваше се да направим един демонстративен двубой, но тогава той имаше проблем с коляното, аз с китката. Разменихме няколко удара с децата, а ето ни сега двамата на финала тук в Австралия."

#Рафаел Надал #Григор Димитров #Австралия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »