Кунева към Денков: Оставям министерството в добри ръце

Кунева към Денков: Оставям министерството в добри ръце
Източник: Topnovini.bg
A A+ A++ A

"Надявам се всеки политик да разбере колко трудно, важно и красиво е това министерство. Бих го нарекла Министерство на бъдещето - то е най-важното. Оставям го в добри ръце." Това заяви вицепремиерът и министър на образованието в оставка Меглена Кунева, секунди, преди символично да удари звънеца заедно с наследника си в МОН, пише 24 часа.

Тя предаде щафетата на служебния министър проф. Николай Денков, който допреди 9 месеца бе неин заместник в МОН с ресор "Наука". През април 2016 г. той подаде оставка поради "съществени различия с приоритетите и стила на работа" на Кунева. "Оставам завинаги свързана с това министерство, с учителите, преподавателите и хората на науката", тръгва си оттук като по-голям оптимист Кунева. Преди да освободи кабинета си, тя е разговаряла с новия министър по еврофондовете и е уточнила, МОН ще бъде първото министерство, което ще създаде съвет.

Денков открои успехите на Кунева - матурите, успешния старт на новата учебна година и пр., обеща приемственост и й поднесе букет оранжеви лалета. Веднага след церемонията нов и бивш министър проведоха работна среща.

#Меглена Кунева #Николай Денков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »