Американските военни започнаха учения в Полша

Американските военни започнаха учения в Полша
Източник: Клуб 'Z'
A A+ A++ A

През февруари 700 военни от американската Трета бронирана бригада ще потеглят за Румъния и България. Те ще участват в учения в северната ни съседка и в Ново село, но няма да останат за постоянно у нас. САЩ изпрати бронирана бригада в Европа от 6000 военни и 2500 единици бойна техника в рамките на операция "Атлантическа решимост" през януари. Войниците с танкове и бойни машини вече тренират на полигони в Западна Полша - в Жаган и Бореславец, предаде БНТ.

Близо 3500 войници с танкове "Ейбрамс" и бронирани машини "Брадли" пристигнаха на пристанище Бремерхафен в Германия през януари. За 14 дни те преминаха 930 км. и се разположиха в пет точки в Полша в рамките на операция "Атлантическа решимост". Целта е САЩ да подкрепи НАТО-овските си съюзници в Централна и Източна Европа срещу заплахи от Изток. 

"На Срещата във Варшава НАТО взе решение да премине към "сдържане". Всички 28 нации се съгласиха, че това е необходимо. Сдържането изисква увеличаване на способностите ни. Затова виждаме все повече американски войски, които провеждат учения в Балтийските страни, Полша, Румъния, България, Унгария", коментира генерал-лейтенант Бен Ходжис.

В края на февруари в Полша ще пристигнат и 1700-те войници от 10-та авиационна бригада, Ню Йорк. В началото на февруари от базите си в Дравско Поморске, Жаган, Болеславец, Швиентошуф и Сквержина, военните ще се предислоцират от Балтийско до Черно море. В България и Румъния за учения пристига Първи батальон от 8-и пехотен полк. 

"Беше впечатляващо - за 14 дни войниците се предислоцираха от Бремерхафен в Полша. Това е много важно начало. През тази година всички ще бъдем ангажирани с ученията, които ще се проведат в рамките на Атлантическа решителност - от Естония до Румъния и България", заяви григаден генерал Кей Рохшнайдер.

Войниците вече провеждат първите учения. Край Жаган 68-и брониран полк провежда тестове за точност при стрелба с танковете "Ейбрамс" и артилерийските самоходни гаубици Паладин. 

"От 10 дни провеждаме тестовете за точност при стрелба. Показахме бързина при събирането на бойната група и изграждането на необходимата бойна сила. Тренирахме за тази мисия през последната 1 година", коментира подполковник Стив Кейпхарт.

Войниците се учат и как да прикриват бронираните машини "Брадли" в горите край Жаган, сливайки се с терена и ставайки почти невидими.

#Ново село #Ейбрамс #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници