Григор на гейм от лидерство срещу Надал

Григор на гейм от лидерство срещу Надал
Източник: Rozali.com
A A+ A++ A

Григор Димитров бе само на гейм от възможността да поведе с 2:1 сета  срещу бившия №1 в света Рафаел Надал в полуфинала в откритото на Австралия, пише 24 часа.

Ето как се развива мачът до момента:  

Димитров започна уверено и още в първия гейм имаше две точки за пробив, но съперникът му се спаси. Надал обаче се възползва от липсата на първи сервис на Григор, за да пробие за 3:1. След това шампионът за 2009 г. просто не допусна слабости в играта и взе първия сет 6:3. Григор изравни резултата! Във втория сет той започна да играе по-агресивно и да натиска съперника си, както обикновено го прави Надал.

Димитров направи пробив, но не успя да го задържи. След серия от загубени сервиси българският тенисист пропусна 4 сетбола. Все пак нашата звезда игра много решително в последния възможен гейм преди тайбрека и след 7:5 нещата започват отначало. 2:1! Григор изоставаше 15:40 и трябваше да спасява две точки за пробив. Направи го с много решителна игра, а в края на гейма получи и помощ от мрежата, която отклони неспасяемо топката в полето на Надал. 2:2. Надал игра агресивно и въпреки феноменалната си защита Григор загуби гейма. 2:3. Пробив за Надал.

Димитров изигра прибързано няколко топки в опит да получи предимство и не можа да намери празния корт, когато Надал едва остана в разиграването. 3:3! Григор върна пробива, улеснен от няколко грешки на Надал. Българинът използва всяка възможност за печеливши удари. 4:3. Димитров като че ли преодоля миникризата. 4:4. Надал взе гейма при свой сервис. 5:4. Няколко несигурни и по-къси удара на Надал дадоха възможност на Димитров да покаже, че не прощава при удобни възможности. 5:5.

Надал отново не допусна изненада при свой сервис.  Най-добрият ни тенисист ще опита да стане първият българин с финал в турнир от „Големият шлем“. Димитров за първи път ще играе полуфинал в Мелбърн, а до тази фаза стигна и Цветана Пиронкова на „Уимбълдън“ през 2010 г. Мануела Малеева има два 1/2-финала на US Open, но вече играеше за Швейцария. Димитров вече е първият български тенисист с два полуфинала в „Големият шлем“, предишният бе на „Уимбълдън“ през 2014 г.

Победителят от двубоя Надал - Димитров играе с рекордьора по титли от „Големият шлем“ Роджър Федерер. Швейцарецът се завърна след пауза от 6 месеца заради операция на коляното и в неделя ще опита да спечели 18-ата си купа в такъв турнир.

 

#Григор Димитров #Рафаел Надал #Австралия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"