Пак почина родилка

Пак почина родилка
A A+ A++ A

Родилка почина в „Шейново“ по време на непланирано секцио. Близките на жената подозират лекарска небрежност. От болницата все още не са изготвили епикриза с официална причина за смъртта.

35-годишната Надежда Узунова от София попада в медицинското заведение сутринта на 20 ноември, неделя, след като часове наред е с контракции.

През деня Надя и съпругът й чакат дълго, връщат ги два пъти и накрая жената не е приета с мотива, че не е готова.

„Не знам дали е пристрастно или не, но мисля, че ни размотаваха. Когато не си лекар и не разбираш от термини, могат да те лъжат, както си искат“, споделя съпругът Иво.

Следващите часове болките при Надя се засилват, но тя отказва да се върне в „Шейново“, докато в малките часове на неделя срещу понеделник вече не може да търпи.

Бременността на жената била следена и нормална, свидетелстват близките й. Тя искала да роди нормално и нямала насрочена операция. Надя оставя сираче на по-малко от две години.

Анкетна комисия ще изяснява случая. Това съобщиха от Столичния общински съвет, който е принципал на болница „Шейново“.

Заради инцидента с починалата родилка днес е имало извънредно заседание на Комисията по здравеопазване на Съвета.

АГ болница „Шейново“ беше една от наказаните за смъртта на 19-годишната Деяна. Момичето почина, след като 42 дни се бори за живота си, без да й бъде поставена диагноза./bTV

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"