Съветник на Тръмп: Истинската опозиция за нас са медиите, а не Демократическата партия

Съветник на Тръмп: Истинската опозиция за нас са медиите, а не Демократическата партия
Twitter
A A+ A++ A

Истинската опозиция за нас са медиите, а не Демократическата партия. Това заяви главният стратег на Белия Дом Стив Бенън в свое интервю пред „Ню Йорк таймс”.

По думите му след провала си да предвидят победата на Доналд Тръмп на президентските избори през ноември „масовите медии в САЩ трябва да се чувстват засрамени и унизени, да държат езиците зад зъбите си и за малко да се заслушат”. Според него те изобщо не си дават ясна сметка за политическите процеси в САЩ, пише БТВ.

Бенън отнесе думите си главно към масовите или „елитните” медии, като конкретно назова изданията „Ню Йорк таймс” и „Вашингтон пост”.

Миналата седмица няколко медийни издания влязоха в пререкания с Белия дом и заради отразяването на присъстващите по време на церемонията по встъпване в длъжност на новия президент. Журналисти се противопоставиха и на твърдението на президента, че по време на изборите милиони хора са гласували нелегално.

Междувременно по-късно днес Доналд Тръмп ще се срещне с британския министър-председател Тереза Мей в Овалния кабинет. Това ще бъде първото посещение на чуждестранен лидер в Белия дом от встъпването му в длъжност.

Вчера Мей изнесе реч пред конгресмените републиканци във Филаделфия. В нея тя намекна, че САЩ и Великобритания имат шанс да възродят „специалните си отношения” и отново да играят водеща роля в света, както по времето на основаването на международни организации като ООН и НАТО.

Тя също така предупреди Тръмп да внимава с Русия и да е верен на поговорката „Доверявай, но проверявай”.

По време на пътуването си към САЩ британският премиер не пропусна и да се пошегува с журналисти. Репортери на борда на самолета, с който тя пътуваше, намекнаха, че агресивният стил на Тръмп рязко контрастира с нейния по-сдържан подход.

„Нима никога не сте забелязали? Понякога противоположностите се привличат”, отговори Мей шеговито.

#опозиция #Демократическата партия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »