Куче нападна и нахапа жестоко стопанина си

Куче нападна и нахапа жестоко стопанина си
www.pexels.com
A A+ A++ A

Десетки полицаи и ветеринари преследваха три часа в Кърджали побесняла белгийска овчарка, нахапала жестоко стопанина си. Инцидентът станал вчера около 18.30 часа в кърджалийския квартал "Студен кладенец", съобщи местният сайт "24rodopi".

Белгийската овчарка нападнала и нахапала жестоко собственика си, който бил транспортиран в линейка до МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски". Уплашени съседи подали сигнал на тел. 112, че побеснялото куче скита по улиците на квартала, пише iNews.bg.

Над 20 полицаи и ветеринари започнали издирване на полуделия домашен любимец, живеещите в района на училище "Климент Охридски" били предупредени да не стоят на улицата.

След 3 часа гонитба ветеринарите успели да упоят кучето. В началото те се опитвали да приспят овчарката с храна с упойващо вещество в нея, но това не дало резултат.

"Борбата приключи в полза на ветеринарите, които използваха 3 инжекции. Кучето ще остане две седмици в приюта, докато собствениците решат каква ще е съдбата му", разказаха очевидци на акцията.

Белгийските овчарки Малиноа са кучета със силен характер, висока интелигентност и недоверчивост към непознати, затова те са често използвани в армията и полицията. Във Франция 75% от кучетата, които се използват за нуждите на Охранителна полиция и спецчастите, са именно от тази порода. Те се използват толкова масово заради физическите си качества, защото са по-леки и по-пъргави от немските овчарки, но са също толкова ефективни при задържане на нарушител.

 

 

 

#куче #нападна #стопанин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници