Борисов иска вето върху Закона за съдебната власт

Борисов иска вето върху Закона за съдебната власт
В Пловдив премиерът Бойко Борисов откри новопостроената спортна зала на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов подкрепя президента Росен Плевнелиев в намеренията му да наложи вето на Закона за съдебната власт.

Според Борисов настоящият Висш съдебен съвет не би трябвало да избира следващия главен прокурор, премиерът има забележки и относно текстовете за кариерното развитие на магистратите, предаде БНР.

Премиерът Борисов каза, че вече е разговарял с президента Росен Плевнелиев относно връщането на текстовете от Закона за съдебната власт за ново разглеждане в парламента.

„ВСС е независим орган. Аз казах и като председател на ГЕРБ, партията не би подкрепила политически този ВСС да избира главния прокурор, без да им се месим изобщо в тази дейност. Не трябва този ВСС да има бонуси. С нищо не си го е заслужил! Така че се надявам вторник-сряда президентът да го върне, веднага да се започне процедура и да се прегласува“, категоричен бе премиерът.

Той коментира и протестите заради промените в Закона за горите, като подчерта, че не приема мнението на екозащитниците за лобистки интереси, защото страната ни се нуждае от повече ски писти, за да не чакат туристите на опашки за лифтовете.

„Новият закон ще позволи българските и чуждестранни инвеститори да развият зимния туризъм и спортове. Лобистки са интересите, които говорят срещу това“, каза Борисов.

Той даде за пример Австрия, където също има еколози, но в същото време страната има 12 хиляди километра ски писти.

В Пловдив премиерът Бойко Борисов откри новопостроената спортна зала на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Залата е изградена на собствен терен и е на стойност 4 млн. лв.

#Бойко Борисов #Борисов #премиер на България #Закона за съдебната власт #Закона за горите #вето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"