Григор е надъхан! Играе за първи финал в „Големият шлем“

Григор е надъхан! Играе за първи финал в „Големият шлем“
Източник: Разкрития
A A+ A++ A

Ако попитате Григор Димитров дали си е свършил работата в откритото на Австралия, той ще ви отговори отрицателно. Най-добрият ни тенисист иска да измине пътя докрай и да стане шампион, пише 24 часа.

Преди това обаче ще опита да стане първият българин с финал в турнир от „Големият шлем“. Димитров за първи път ще играе полуфинал в Мелбърн, а до тази фаза стигна и Цветана Пиронкова на „Уимбълдън“ през 2010 г. Мануела Малеева има два 1/2-финала на US Open, но вече играеше за Швейцария. Димитров вече е първият български тенисист с два полуфинала в „Големият шлем“, предишният бе на „Уимбълдън“ през 2014 г.

Препятствието по пътя към финала на Australian Open обаче е много високо. Григор играе с бившия №1 в света и носител на 14 титли от „Големият шлем“ Рафаел Надал. Димитров имаше 7 поредни загуби срещу испанеца, но прекъсна серията на четвъртфинал в Пекин миналия сезон. Предишният мач между двамата в „Големият шлем“ бе отново в Австралия – на четвъртфинал през 2014 г.

Григор е в серия от 10 поредни победи и при нов успех ще подобри личния си рекорд. През 2014 г. Той спечели 10 поредни мача през 2014 г., когато стана шампион в Куинс и стигна променатия полуфинал на „Уимбълдън“. Победителят от двубоя Надал - Димитров играе с рекордьора по титли от „Големият шлем“ Роджър Федерер. Швейцарецът се завърна след пауза от 6 месеца заради операция на коляното и в неделя ще опита да спечели 18-ата си купа в такъв турнир.


#Григор Димитров #Австралия #Уимбълдън #Australian Open

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"