Тереза Мей пристигна на посещение при Тръмп

Тереза Мей пристигна на посещение при Тръмп
Източник: News.bg
A A+ A++ A

Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей пристигна в Съединените щати за визита при Доналд Тръмп. Мей ще е първият чуждестранен лидер, който ще се срещне с новия американски президент, откакто той встъпи в длъжност в петък, предаде БНТ.

Президентът на Съединените щати, Доналд Тръмп ще приеме в Белия дом британския премиер Тереза Мей, след което двамата ще дадат съвместна пресконференция. Това ще е първата пресконференция на Тръмп, откакто положи клетва като президент преди седмица.

Вчера Тереза Мей отправи предупреждение към Съединените щати относно руския лидер Владимир Путин, сближаване с когото бе пожелал Тръмп. Тя посъветва новия кабинет да сътрудничи, но да бъде предпазлив в отношенията си с Русия.

Междувременно Доналд Тръмп съобщи, че ще се опита да обложи вносните стоки от Мексико с данък, с който да финансира изграждането на стена по границата между двете държави. Това стана, след като мексиканският президент твърдо отказа да плати на Съединените щати за планирания строеж.

 

#Тереза Мей #Доналд Тръмп #Белия дом

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници