Социалистите във Франция на опозиционни митинги преди втория тур

Социалистите във Франция на опозиционни митинги преди втория тур
Източник: rssing.com
A A+ A++ A

Във Франция двамата претенденти за Елисейския дворец от социалистическата партия организираха опозиционни митинги дни преди втория тур на първичните избори. Съперниците са бившият премиер Манюел Валс и бившият министър на образованието Беноа Амон, предаде БНТ.

Два конкурентни митинга на френските социалисти се проведоха вчера в Париж. Двамата кандидати за номинацията на партията за президентските избори организираха своите поддръжници дни преди гласуването в неделя.

Бившият министър на образованието Беноа Амон отхвърли критиките към политиката си и обяви желанието си да загърби миналото и остарелите методи в замяна на едно по-идеалистично и оптимистично мислене. Младата публика на Амон също не обърна внимание нито на неговите критици, нито на цената на неговите предложения.

Опонентът на Амон, бившият министър-председател на страната, Манюел Валс обаче не остана безразличен и твърдо разкритикува манифеста на своя съперник. Манюел Валс заяви, че въпреки резултатите от първия тур, в който той зае второто място, с четири процента по-малко от Амон, все още има шанс. Той съобщи, че е готов да се бори до последно.

Кандидатът на френските социалисти за президент на Франция ще бъде избран тази неделя. Победителят обаче може и да не е от значение, тъй като анкети показват, че е изключително малко вероятно френските социалисти да спечелят президентските избори.

#Беноа Амон #Манюел Валс #Елисейския дворец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници