Николич: В Прищина искат независимост, която Белград няма да признае

Николич: В Прищина искат независимост, която Белград няма да признае
Източник: Sputnik Беларусь
A A+ A++ A

По време на днешното си официално посещение в Португалия президентът на Сърбия Томислав Николич заяви, че „вече няма нищо, което властите в Прищина да могат да поискат, освен независимост, която Белград никога няма да признае“, предаде сръбското радио В-92, пише Труд.

„Като държава ние, чрез споразуменията в Брюксел, прехвърлихме много власти към временната администрация в Прищина и смятам, че сме стигнали до края и че Прищина, друго освен независимост, която няма никога да получи от Сърбия, няма нищо друго да поиска по време на преговорите с Белград“, заяви Николич.

„Това е така, защото няма тема, която да не сме решили позитивно за Прищина, но има някои теми, които Прищина не е решила позитивно за сърбите, които живеят в Косово и Метохия, за които ние сме се споразумели в Брюксел и сега настояваме за това“, добави той.

„Изпращайки специални полицейски сили в Северно Косово, което според споразуменията не трябва да се случва без съгласието на НАТО и местната общност, косовските албанци показаха, че са готови да отидат на война“, посочи Николич. „Въпреки това, Сърбия направи поредното усилие, за да избегне конфликта“, смята той.

Сръбският президент е убеден, че много държави, които в миналото са признали Косово, няма да го направят днес, „ако независимостта бе обявена сега“.

#Томислав Николич #Прищина #Косово #Метохия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови предсрочни избори