Тръмп пусна проверки за предполагаеми изборни измами

Тръмп пусна проверки за предполагаеми изборни измами
Източник: Площад Славейков
A A+ A++ A

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви днес, че е разпоредил извършването на "голямо разследване" за предполагаеми мащабни изборни измами, съобщи Асошиейтед прес, пише 24 часа.

Вчера Тръмп пусна два текста в Туитър, в които пише, че разследването ще проверява за хора, регистрирали се като избиратели в повече от един щат, за гласували без право на глас и даже за гласове, пуснати от името на покойници, много от които отдавна починали. По-късно вчера президентът заяви, че е имало хора, регистрирани в щатите Ню Йорк и Ню Джърси, които са гласували два пъти.

"Според мен има милиони (такива) гласове", каза той по телевизия Ей Би Си и повтори два пъти, че нито един от тези гласове не е бил за него. Всички 50 щата и Федералният окръг Колумбия обявиха своите изборни резултати, без да съобщават за някакви мащабни измами, за каквито говори Тръмп. Очаква се тази седмица президентът да подпише разпореждането за започване на разследването. Белият дом даде малко сведения за това какви могат да бъдат последиците. Прессекретярат Шон Спайсър не можа да каже дали разследването ще се води от ФБР, или от някоя друга агенция.

Той каза само, че целта е "да се разбере къде е проблемът и до каква дълбочина е стигнал" и че проверката няма да се ограничава само с изборите през 2016 г. В реч пред лидери от Конгреса в понеделник Доналд Тръмп каза, че между три и пет милиона имигранти в САЩ са гласували незаконно, с което са го лишили от мнозинство в т.нар. народен вот. Ако твърдението му се окаже вярно, това ще бъде най-голямата изборна измама в историята на САЩ и по ирония същевременно с това ще оспори легитимността на Тръмп, което той се стреми да избегне, отбелязва Асошиейтед прес.


#Доналд Тръмп #Туитър #ФБР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"